• Blandede bolcher ikke tilsat sukker

 

Blandede bolcher

Ikke tilsat sukker, men med et naturligt indhold af sukker

Disse blandede bolcher er blandt andet sødet med udtræk fra planten Stevia. Fra stevia-plantens blade udvindes steviolglykosid, som søder op til 400 gange mere end sukker, og i modsætning til sukker indeholder det ingen kalorier. Steviolglykosid påvirker vores blodsukker meget lidt sammenlignet med ”rigtigt” sukker, der får blodsukkeret til at stige. Dermed er det mindre stressende for det metabolske system, som ikke har godt af mange rutsjeture i blodsukkeret. Det gør steviolglykosid – i daglig tale ofte blot kaldet ”stevia” – til et godt og naturligt alternativ til sukker.

Stevia er en plante i kurvblomst-familien og rummer et par hundrede forskellige sorter. Den gror især i den sydamerikanske regnskov og i Mellemamerika, i tropiske og subtropiske egne. Eksempelvis i Paraguay har indianerne siden oldtiden brugt stevia til at søde mad og drikkevarer og til at helbrede kroppen. EU-kommissionen besluttede i 2011 at godkende steviol og steviolglycosider som fødevaretilsætningsstof.

Steviolglykosid henter man fra den plante, der hedder Stevia Rebaudiana, hvis blade kan bruges til te, eller i knust og tørret tilstand som sukkererstatning. Steviabladenes kvalitet varierer alt efter jordens beskaffenhed, vand, sollys, dyrkningsmetoder, forarbejdning og lagring. Steviablade fra Paraguay har en høj koncentration (9-13 %) af steviosider og rebaudiosider.

Steviabladene har en sød og frisk smag, der bliver i munden i flere timer. Det er kødet mellem bladets årer, der indeholder de søde elementer, mens selve årerne er bitre.

Blandede bolcher ikke tilsat sukker

Ingredienser
Polydekstrose,salmiaksalt,lakridspulver, aroma (Citron olie, banan, anis olie, jordbær, pebermynte, bergamotte, menthol, karamel), kakao, citron syre, ingefærpulver, farve (klorofyl, gurkemeje, carminer, vegetabilsk kul), sukralose, steviaekstrakt. Ikke tilsat sukker,men med et naturligt indhold af sukker,som stammer fra lakridspulver.
Om produktet
Varenr.8101
VarenavnBlandede bolcher ikke tilsat sukker
EAN nummer5707360008114
OprindelseslandDanmark
Nettovægt75 g
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi731/174,6
Fedt0 g
- heraf mættede fedtsyrer0 g
Kulhydrater4,4 g
- heraf sukkerarter2,9 g
Kostfibre83 g
Protein0,1 g
Salt0,3 g
Udvidet produktinformation
LivsstilIkke tilsat sukker
MærkningIkke tilsat sukker.Indeholder sødestof

Coala's Naturprodukter ApS © 2023
Administration: Coala's Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 51 18 10 99 - E-mail: js@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08