• Chokobar Banana - Ikke tilsat sukker

Fair Trade

Mælke chokolade

Stevia - Banan

Det, der gør denne Fair Trade chokolade sød, er et 100 % rent naturprodukt, nemlig udtræk fra planten Stevia. Smagen af planteudtrækket egner sig fortrinligt til kakao og fremhæver chokolade-smagen på en meget fin måde. Samtidig er frysetørret banan en del af ingredienserne, og det giver en særlig sødme og fylde.

Fra stevia-plantens blade udvindes steviolglykosid, som søder op til 400 gange mere end sukker, og i modsætning til sukker indeholder det ingen kalorier. Steviolglykosid påvirker vores blodsukker meget lidt sammenlignet med ”rigtigt” sukker, der får blodsukkeret til at stige. Dermed er det mindre stressende for det metabolske system, som ikke har godt af mange rutsjeture i blodsukkeret. Det gør steviolglykosid – i daglig tale ofte blot kaldet ”stevia” – til et godt og naturligt alternativ til sukker. Et naturligt sødemiddel fri for kemi.

Stevia er en plante i kurvblomst-familien og rummer et par hundrede forskellige sorter. Den gror især i den sydamerikanske regnskov og i Mellemamerika, i tropiske og subtropiske egne. Eksempelvis i Paraguay har indianerne siden oldtiden brugt stevia til at søde mad og drikkevarer og til at helbrede kroppen. EU-kommissionen besluttede i 2011 at godkende steviol og steviolglycosider som fødevaretilsætningsstof.

Steviolglykosid henter man fra den plante, der hedder Stevia Rebaudiana, hvis blade kan bruges til te, eller i knust og tørret tilstand som sukkererstatning. Steviabladenes kvalitet varierer alt efter jordens beskaffenhed, vand, sollys, dyrkningsmetoder, forarbejdning og lagring. Steviablade fra Paraguay har en høj koncentration (9-13 %) af steviosider og rebaudiosider.

Steviabladene har en sød og frisk smag, der bliver i munden i flere timer. Det er kødet mellem bladets årer, der indeholder de søde elementer, mens selve årerne er bitre.

Chokobar Banana - Ikke tilsat sukker

Ingredienser
Ingredienser: Kostfibre (dekstrin, inulin, oligofruktose), vegetabilsk fedtstof (palme, solsikke, raps), kakaosmør, vallepulver (MÆLK), sødMÆLKspulver, sødestoffer (erythritol, steviolglykosider), kakaomasse, skummetMÆLKspulver, ristede kakaobønner(1.9%), frysetørret bananpulver (0.7%), emugator (SOJA lecithiner), naturlig aroma. Kakaotørstof minimum 36%.
Om produktet
Varenr.13517
VarenavnChokobar Banana - Ikke tilsat sukker
EAN nummer5413623700359
OprindelseslandBelgien
Nettovægt40 g
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi2052/491
Fedt37,8 g
- heraf mættede fedtsyrer21,7 g
Kulhydrater32,1 g
- heraf sukkerarter19,6 g
Kostfibre17,6 g
Protein7,1 g
Salt0,6 g
Udvidet produktinformation
Indeholder allergenerMælk, soja
Kan indeholde spor afNødder
LivsstilIkke tilsat sukker. UTZ certificeret
MærkningIkke tilsat sukker. UTZ certificeret

Coala's Naturprodukter ApS © 2023
Administration: Coala's Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 51 18 10 99 - E-mail: js@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08