• Chokobar Dark Orange Ikke tilsat suk

Fair Trade

Mørk chokolade

Stevia - Orange

Det, der gør denne Fair Trade chokolade sød, er et 100 % rent naturprodukt, nemlig udtræk fra planten Stevia. Smagen af planteudtrækket egner sig fortrinligt til kakao og fremhæver chokolade-smagen på en meget fin måde. Samtidig er frysetørret appelsin en del af ingredienserne, og det giver en frisk og aromatisk fylde.

Fra stevia-plantens blade udvindes steviolglykosid, som søder op til 400 gange mere end sukker, og i modsætning til sukker indeholder det ingen kalorier. Steviolglykosid påvirker vores blodsukker meget lidt sammenlignet med ”rigtigt” sukker, der får blodsukkeret til at stige. Dermed er det mindre stressende for det metabolske system, som ikke har godt af mange rutsjeture i blodsukkeret. Det gør steviolglykosid – i daglig tale ofte blot kaldet ”stevia” – til et godt og naturligt alternativ til sukker. Et naturligt sødemiddel fri for kemi.

Stevia er en plante i kurvblomst-familien og rummer et par hundrede forskellige sorter. Den gror især i den sydamerikanske regnskov og i Mellemamerika, i tropiske og subtropiske egne. Eksempelvis i Paraguay har indianerne siden oldtiden brugt stevia til at søde mad og drikkevarer og til at helbrede kroppen. EU-kommissionen besluttede i 2011 at godkende steviol og steviolglycosider som fødevaretilsætningsstof.

Steviolglykosid henter man fra den plante, der hedder Stevia Rebaudiana, hvis blade kan bruges til te, eller i knust og tørret tilstand som sukkererstatning. Steviabladenes kvalitet varierer alt efter jordens beskaffenhed, vand, sollys, dyrkningsmetoder, forarbejdning og lagring. Steviablade fra Paraguay har en høj koncentration (9-13 %) af steviosider og rebaudiosider.

Steviabladene har en sød og frisk smag, der bliver i munden i flere timer. Det er kødet mellem bladets årer, der indeholder de søde elementer, mens selve årerne er bitre.

Chokobar Dark Orange Ikke tilsat suk

Ingredienser
Belgisk mørk chokolade med orangefyld (40%). Indeholder sødestoffer (Steviol glykosider), Kostfibre (dekstrin, inulin, oligofruktose), kakaomasse, vegetabilsk fedtstof (palme, solsikke, raps), sødestof (erythritol, stiviol glykosider), kakaosmør, skummetMÆLKspulver, vallepulver (MÆLK), frysetørret appelsin (0,7%), emulgator (soja lecithiner), naturlig aroma, naturlig farvestof (paprika ekstrakt), kakaotørstof: minimum 55%.Produceret i et anlæg, der forarbejder NØDDER.Med et naturligt indhold af sukker.
Om produktet
Varenr.13518
VarenavnChokobar Dark Orange Ikke tilsat suk
EAN nummer5413623700373
OprindelseslandBelgien
Nettovægt40
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi1924/460
Fedt36,7 g
- heraf mættede fedtsyrer20,8 g
Kulhydrater24 g
- heraf sukkerarter9,8 g
Kostfibre28,3 g
Protein5,5 g
Salt0,2 g
Udvidet produktinformation
Indeholder allergenerMælk, soja
Kan indeholde spor afNødder
LivsstilIkke tilsat sukker, UTZ Certificeret
MærkningUTZ Certificeret

Coala's Naturprodukter ApS © 2023
Administration: Coala's Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 51 18 10 99 - E-mail: js@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08