•  Chokoladeæg  stevia

 Sæsonvare

 

Fair Trade

Chokolade

Stevia

 

Det, der gør denne Fair Trade chokolade sød, er et 100 % rent naturprodukt, nemlig udtræk fra planten Stevia. Herudover er der ikke tilsat nogen form for glukose, fruktose eller sukker i øvrigt. Smagen af planteudtrækket egner sig fortrinligt til kakao og fremhæver chokolade-smagen på en meget fin måde.

 

Fra stevia-plantens blade udvindes steviolglykosid, som søder op til 400 gange mere end sukker, og i modsætning til sukker indeholder det ingen kalorier. Steviolglykosid påvirker vores blodsukker meget lidt sammenlignet med ”rigtigt” sukker, der får blodsukkeret til at stige. Dermed er det mindre stressende for det metabolske system, som ikke har godt af mange rutsjeture i blodsukkeret. Det gør steviolglykosid – i daglig tale ofte blot kaldet ”stevia” – til et godt og naturligt alternativ til sukker. Et naturligt sødemiddel fri for kemi.

 

Stevia er en plante i kurvblomst-familien og rummer et par hundrede forskellige sorter. Den gror især i den sydamerikanske regnskov og i Mellemamerika, i tropiske og subtropiske egne. Eksempelvis i Paraguay har indianerne siden oldtiden brugt stevia til at søde mad og drikkevarer og til at helbrede kroppen. EU-kommissionen besluttede i 2011 at godkende steviol og steviolglycosider som fødevaretilsætningsstof.

 

Steviolglykosid henter man fra den plante, der hedder Stevia Rebaudiana, hvis blade kan bruges til te, eller i knust og tørret tilstand som sukkererstatning. Steviabladenes kvalitet varierer alt efter jordens beskaffenhed, vand, sollys, dyrkningsmetoder, forarbejdning og lagring. Steviablade fra Paraguay har en høj koncentration (9-13 %) af steviosider og rebaudiosider.

Steviabladene har en sød og frisk smag, der bliver i munden i flere timer. Det er kødet mellem bladets årer, der indeholder de søde elementer, mens selve årerne er bitre.

Chokoladeæg stevia

Ingredienser
Fibre(dekstrin,inulin,oligofruktose),kakaosmør,kakaomasse,MÆLKEpulver,vegetabilsk fedt (palme,palmekerne, solsikke,rapsfrø,bomuldsfrø),VALLEpulver(mælk),sødemiddel(erythritol,steviol glycosider),HASSELNØD, SkummetMÆLKpulver,pistacier,naturlig smag,emulgator:SOJA lecithin,naturlig farve(curcumin,anthocyanins)
Holdbarhed
Holdbarhed12 mdr
Om produktet
Varenr.966
Varenavn Chokoladeæg stevia
EAN nummer5413623700052
OprindelseslandBelgien
Nettovægt2 kg
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi2095/499
Fedt40,8
- heraf mættede fedtsyrer22
Kulhydrater28,3
- heraf sukkerarter16
Kostfibre17,8
Protein7,7
Salt172 mg
Udvidet produktinformation
Kan indeholde spor afGluten, hvede, byg, mælk og nødder
LivsstilIkke tilsat sukker
MærkningIkke tilsat sukker

Coalas Naturprodukter ApS © 2019
Administration: Coalas Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 86 81 90 26 - Fax: +45 86 84 59 90 - E-mail: js@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08