38% cacao Santo Domingo | Biodynamisk
Denne variant kombinerer lækker biodynamisk mælkechokolade og aromatisk espresso i et lækkert møde. Stængerne er hånddrysset med espressopulver, der er fint afstemt med den aromafyldte kakaosmag.
Den fine kakaosmag til VIVANI's biodynamiske chokoladekollektion kommer fra tre gårde i Den Dominikanske Republik og er fuldstændig dokumenterbar. Som det er sædvanligt for en god "bean-to-bar-chokolade", foregår ristningen og formalingen af kakaobønnerne naturligvis in-house. Det tyske roesukker, der bruges, er også biodynamisk certificeret.
Demeter er det internationale kontrolmærke for biodynamiske produkter. Demeter-reglerne er mere vidtgående end de økologiske regler og har siden 1924 været pionermærket for biodynamisk cirkulær økonomi med strenge kriterier og tætte kontroller. Demeter ser gården som en levende organisme, der støtter og vedligeholder sig selv gennem det lukkede kredsløb mellem mennesker, dyr, planter og jord.
Blandt de væsentligste forskelle mellem almindeligt landbrug og biodynamisk økologisk landbrug ved Demeter er, at de biodynamiske markpræparater skal anvendes til hvert afgrøde hvert år, gødning skal tilsættes de biodynamiske kompostpræparater, alt foder skal være biodynamisk eller økologisk, og konventionel gylle og ajle må ikke anvendes. på biodynamiske jorde, ligesom spildevandsslam og latrin ikke må anvendes uanset analyseresultat.