Fair Trade

Chokolade

Sødet med Stevia - Ikke tilsat sukker, men med et naturligt indhold af sukker

 

Det, der gør denne Fair Trade chokolade sød, er et 100 % rent naturprodukt, nemlig udtræk fra planten Stevia. Herudover er der ikke tilsat nogen form for glukose, fruktose eller sukker i øvrigt. Smagen af planteudtrækket egner sig fortrinligt til kakao og fremhæver chokolade-smagen på en meget fin måde.

 

Fra stevia-plantens blade udvindes steviolglykosid, som søder op til 400 gange mere end sukker, og i modsætning til sukker indeholder det ingen kalorier. Steviolglykosid påvirker vores blodsukker meget lidt sammenlignet med ”rigtigt” sukker, der får blodsukkeret til at stige. Dermed er det mindre stressende for det metabolske system, som ikke har godt af mange rutsjeture i blodsukkeret. Det gør steviolglykosid – i daglig tale ofte blot kaldet ”stevia” – til et godt og naturligt alternativ til sukker. Et naturligt sødemiddel fri for kemi.

 

Stevia er en plante i kurvblomst-familien og rummer et par hundrede forskellige sorter. Den gror især i den sydamerikanske regnskov og i Mellemamerika, i tropiske og subtropiske egne. Eksempelvis i Paraguay har indianerne siden oldtiden brugt stevia til at søde mad og drikkevarer og til at helbrede kroppen. EU-kommissionen besluttede i 2011 at godkende steviol og steviolglycosider som fødevaretilsætningsstof.

 

Steviolglykosid henter man fra den plante, der hedder Stevia Rebaudiana, hvis blade kan bruges til te, eller i knust og tørret tilstand som sukkererstatning. Steviabladenes kvalitet varierer alt efter jordens beskaffenhed, vand, sollys, dyrkningsmetoder, forarbejdning og lagring. Steviablade fra Paraguay har en høj koncentration (9-13 %) af steviosider og rebaudiosider.

Steviabladene har en sød og frisk smag, der bliver i munden i flere timer. Det er kødet mellem bladets årer, der indeholder de søde elementer, mens selve årerne er bitre.

Chokoladeplade mørk (Ikke tilsat sukker)

Ingredienser
Indeholder sødestoffer :Kakaomasse, kostfibre (dekstrin,inulin,oligofruktose),sødestof (erythritol,steviol glykosider),kakaosmør,emulgator:SOJA lecithin,naturlig vanilje aroma. Med et naturligt indhold af sukker.
Om produktet
Varenr.1357
VarenavnChokoladeplade mørk(Ikke tilsat sukker)
EAN nummer5413623700069
OprindelseslandBelgien
Nettovægt85 g
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi1808/432
Fedt34,8 g
- heraf mættede fedtsyrer21,9 g
Kulhydrater18,7 g
- heraf sukkerarter3,2 g
Kostfibre34,8 g
Protein5,3 g
Salt0,2 g
Udvidet produktinformation
Indeholder allergenerindeholder soja
Kan indeholde spor afmælkeprotein,hvede og nødder
LivsstilIkke tilsat sukker.Min.85 % kakao
MærkningIkke tilsat sukker Min.85 % kakao

Coala's Naturprodukter ApS © 2024
Administration: Coala's Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 51 18 10 99 - E-mail: salg@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08