• Chokoladeplade Praline Ikke tilsat sukke

Fairtrade

Mælke-chokolade

Praliné - Sødet med Stevia

Denne fairtrade chokolade er sødet med et 100 % rent naturprodukt, nemlig udtræk fra planten Stevia. Herudover er der ikke tilsat nogen form for glukose, fruktose eller sukker i øvrigt. Smagen af planteudtrækket egner sig fortrinligt til kakao og fremhæver chokolade-smagen på en meget fin måde, der går perfekt i spænd med chokoladebarens fyld af lækker hasselnødde-creme.

Fra stevia-plantens blade udvindes steviolglykosid, som søder op til 400 gange mere end sukker, og i modsætning til sukker indeholder det ingen kalorier. Steviolglykosid påvirker vores blodsukker meget lidt sammenlignet med ”rigtigt” sukker, der får blodsukkeret til at stige. Dermed er det mindre stressende for det metabolske system, som ikke har godt af mange rutsjeture i blodsukkeret. Det gør steviolglykosid - i daglig tale ofte blot kaldet ”stevia” - til et godt og naturligt alternativ til sukker. Et naturligt sødemiddel fri for kemi.

Stevia gror især i den sydamerikanske regnskov og i Mellemamerika, i tropiske og subtropiske egne. Eksempelvis i Paraguay har indianerne siden oldtiden brugt stevia til at søde mad og drikkevarer. EU-kommissionen besluttede i 2011 at godkende steviol og steviolglycosider som fødevaretilsætningsstof.

Steviolglykosid henter man fra den plante, der hedder Stevia Rebaudiana, hvis blade kan bruges til te, eller i knust og tørret tilstand som sukkererstatning. Steviabladenes kvalitet varierer alt efter jordens beskaffenhed, vand, sollys, dyrkningsmetoder, forarbejdning og lagring. Steviabladene har en sød og frisk smag, der bliver i munden i flere timer. Det er kødet mellem bladets årer, der indeholder de søde elementer, mens selve årerne er bitre.

Chokoladeplade Praline Ikke tilsat sukke

Ingredienser
Kakaosmør, sødMÆLKSpulver, kostfibre (dekstrin, inulin, oligofruktose), HASSELNØDDER (12%), kakaomasse, vallepulver (MÆLK), sødestof (erythritol, steviolglykosider), vegetabilsk fedtstof (palme, palmekerneolie), emulgator (SOJA lecithiner), naturlig aroma. Kakaotørstof: Minimum 36%. Produceret i anlæg, der forarbejder NØDDER. Med et naturligt indhold af sukker.
Om produktet
Varenr.13520
VarenavnChokoladeplade Praline Ikke tilsat sukke
EAN nummer5413623700083
OprindelseslandBelgien
Nettovægt85 g
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi2128/509
Fedt39,7 g
- heraf mættede fedtsyrer22,8 g
Kulhydrater30,4 g
- heraf sukkerarter18,4 g
Kostfibre16,1 g
Protein8 g
Salt0,6 g
Udvidet produktinformation
Indeholder allergenerSødmælkspulver, hasselnødder, mælk, soja
Kan indeholde spor afNødder
LivsstilIkke tilsat sukker
MærkningIkke tilsat sukker

Coalas Naturprodukter ApS © 2021
Administration: Coalas Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 86 81 90 26 - Fax: +45 86 84 59 90 - E-mail: js@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08