Italienske
Lakridsrødder
Lakridsrødder kan være et sundt og naturligt alternativ til slikkepinde, idet man tygger på lakridsroden og dermed får den dejlige smag langsomt frigivet.
Grill er en anden kærkommen lejlighed til at anvende lakridsrødder, der giver et strejf af herlig lakrids til farsen, kødet eller grøntsagen, man har stukket lakridsroden i, hvad enten man tilbereder maden på havegrillen eller griller i ovnen inde i køkkenet.
Lakridsrødder gør sig også som krydderi sammen med urter i spændende retter, man frembringer i udekøkkenet eller indendørs.
Som te er lakridsrødder oplagte at bruge, prøv f. eks. også en lakridsrod som smagsgiver i chai-te. Lakridsrødder kan ligeledes bruges i brygning af kryddersnaps.
Lakridsrødder er søde, barkens stof glycyrrhizin er nemlig
50 gange sødere end rørsukker, og både børn og voksne kan tygge på
lakridsrødder.
Lakridsrødder har været anvendt i plantemedicin i flere
tusind år, og i nogle afrikanske lande er lakridsrødder anvendt som
tandbørster, idet man tygger den ene ende, til den har form som en børste, og
herefter bruger den til at rense tænder med.
Indeholder lakrids - personer, der lider af forhøjet blodtryk, bør undgå for stort indtag.
Lakridsrod
Ingredienser | |
---|---|
Lakridsrod. Indeholder lakrids - personer, der lider af forhøjet blodtryk, bør undgå for stort indtag. |
Om produktet | |
---|---|
Varenr. | 4009 |
Varenavn | Lakridsrod |
EAN nummer | 5707360040091 |
Nettovægt | 1 kg |
Nærringsindhold | |
---|---|
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100g | Energifordeling i varen |
Energi | 1213/291 |
Fedt | 3,1 g |
- heraf mættede fedtsyrer | 0,8 g |
Kulhydrater | 34,7 g |
- heraf sukkerarter | 9,8 g |
Kostfibre | 37,2 g |
Protein | 12,4 g |
Salt | 0,01 g |