• Stevi Cashewnødder med mørk chokolade

Mørk chokolade

Cashewnødder

Sødet med stevia - Ikke tilsat sukker, men med et naturligt indhold af sukker

Cashewnødderne er overtrukket med mørk chokolade sødet med et 100 % rent naturprodukt, nemlig udtræk fra planten Stevia. Smagen af planteudtrækket egner sig fortrinligt til kakao og fremhæver chokolade-smagen uden om cashewnødderne på en meget fin måde.

Fra stevia-plantens blade udvindes steviolglykosid, som søder op til 400 gange mere end sukker, og i modsætning til sukker indeholder det ingen kalorier. Steviolglykosid påvirker vores blodsukker meget lidt sammenlignet med ”rigtigt” sukker, der får blodsukkeret til at stige. Dermed er det mindre stressende for det metabolske system, som ikke har godt af mange rutsjeture i blodsukkeret. Det gør steviolglykosid – i daglig tale ofte blot kaldet ”stevia” – til et godt og naturligt alternativ til sukker.

Stevia er en plante i kurvblomst-familien og rummer et par hundrede forskellige sorter. Den gror især i den sydamerikanske regnskov og i Mellemamerika, i tropiske og subtropiske egne. Eksempelvis i Paraguay har indianerne siden oldtiden brugt stevia til at søde mad og drikkevarer og til helse. EU-kommissionen besluttede i 2011 at godkende steviol og steviolglycosider som fødevaretilsætningsstof.

Steviolglykosid henter man fra den plante, der hedder Stevia Rebaudiana, hvis blade kan bruges til te, eller i knust og tørret tilstand som sukkererstatning. Steviabladenes kvalitet varierer alt efter jordens beskaffenhed, vand, sollys, dyrkningsmetoder, forarbejdning og lagring. Steviablade fra Paraguay har en høj koncentration (9-13 %) af steviosider og rebaudiosider.

Steviabladene har en sød og frisk smag, der bliver i munden i flere timer. Det er kødet mellem bladets årer, der indeholder de søde elementer, mens selve årerne er bitre.


Stevi Cashewnødder med mørk chokolade

Ingredienser
63% mørk chokolade (Kakaomasse, fibre, kakao-smør, fedtreduceret kakao-pulver, sødemiddel: steviolglykosider, emulgator: SOJA lecithin, naturlig vanilje aroma), 34% CASHEWNØDDER, overfladebehandling: akaciesaft, shellak, sødemiddel: maltitol, palmeolie, vegetabilsk olie, syre: citronsyre.
Holdbarhed
Holdbarhed12 mdr
Om produktet
Varenr.7421
VarenavnStevi Cashewnødder med mørk chokolade
EAN nummer5707360006318
OprindelseslandHolland
Nettovægt90 g
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi2102/502
Fedt38
- heraf mættede fedtsyrer17
Kulhydrater25
- heraf sukkerarter1,6
Protein9,7
Salt0,02
Udvidet produktinformation
Indeholder allergenerCashewnødder, soja
LivsstilIkke tilsat sukker
MærkningIkke tilsat sukker

Coalas Naturprodukter ApS © 2021
Administration: Coalas Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 86 81 90 26 - Fax: +45 86 84 59 90 - E-mail: js@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08