• Rå lakrids Rød frugt Ikke tilsat sukker

Ikke tilsat sukker

Rålakrids med røde bær

Ægte calabrisk rålakrids fra ”støvlespisen” af Italien

Denne rene rålakrids fra Coalas Naturprodukter indeholder en ganske lille smule kirsebær- og jordbærsaft, der giver lakridsen en naturlig og behagelig bærsmag. Der er ikke tilsat sukker, og den søde smag fremkommer af lakrids-røddernes indhold af glycyrrhizin, der er 50 gange så sødt som sukker. Lakridsen er ægte calabrisk lakridsrod, der kun dyrkes i Syditalien, og det særlige ved netop denne rålakrids er den markante lakridssmag. Man kan smage lakridsroden. Producenten har patent på den fine og intense lakridsrodssmag, og vores Kingfisher rålakrids er fremstillet udelukkende af denne calabriske lakridsrod, mens bærsmagen altså stammer fra naturlig bærsaft.

Lakridsplanten er en staude, der er en halv meter høj, den har smalle kløver-agtige grønne blade og flotte rødlige ærte-blomster. Planten kræver sol samt god og let jord. Det er rod-udløberne fra planten, der anvendes. Rødderne kan blive 7-10 meter lange og være op til 3 mm tykke, de er klar til at blive høstet efter tre-fire år. Efter høst tørres, presses og knuses rødderne, der ud-dampes, og saften koges ind til rålakrids.

Kingfisher ren rålakrids nydes i ganske små stykker.

Lakridsroden er en meget anvendt lægeplante, der bruges i f.eks. hostesaft. Den har været kendt siden oldtiden, og der er fundet lakrids i Tutankhamons grav i Egypten, altså fra cirka år 1350 f. Kr., ligesom lakrids blev anvendt som lægemiddel i Kina for 5000 år siden. Også de gamle grækere kendte for cirka 2500 år siden til lakridsens egenskaber.

Ordet lakrids kommer fra latin liquiritia, dannet af ordet for væske liquor og det græske glykyrrhiza, der betyder sødrod (glykys = sød og rhiza = rod).

Personer, der lider af forhøjet blodtryk, bør undgå for stort indtag.

Rå lakrids Rød frugt Ikke tilsat sukker

Ingredienser
Lakrids, naturlig smag (kirsebær og jordbær). indeholder lakrids: Personer, der lider af forhøjet blodtryk, bør undgå for stort indtag.
Om produktet
Varenr.4021
VarenavnRå lakrids Rød frugt Ikke tilsat sukker
EAN nummer5707360040213
Nettovægt75
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi1254/300
Fedt1,4 g
- heraf mættede fedtsyrer0,2 g
Kulhydrater63 g
- heraf sukkerarter2,4 g
Kostfibre8,8 g
Protein9,1 g
Salt1,30 g
Udvidet produktinformation
LivsstilIkke tilsat sukker

Coala's Naturprodukter ApS © 2022
Administration: Coala's Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 51 18 10 99 - E-mail: js@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08