• Ren Lakrids eucalyptus 80 g

 

Ren lakrids

Eucalyptus

Denne rene rå-lakrids er en nydelse i sig selv, uden brug af sukker eller sødemiddel men med et naturligt indhold af sukker. Sødmen er således plantens egen ligesom den sorte farve, der fremkommer, så snart lakridsmassen kommer i forbindelse med ilt og oxiderer. Smagen af eucalyptus stammer fra eucalyptus-olien, der tilføres lakridsmassen i indkogningen til den færdige lakrids.

Eucalyptus-olie er kendt for at blive brugt ved luftvejsproblemer, idet eucalyptus indeholder ecalyptol, der nedbryder slim. Den friske smag har gjort eucalyptusolien populær også inden for tandplejen samt i fødevarer og drikkevarer, og også produkter til personlig pleje gør brug af den renhed og følelse af renhed, eucalyptusolien efterlader.

Det er rod-udløberne fra lakridsplanten Glycyrrhiza Glabra, en halv meter høj staude, der anvendes til at fremstille Kingfisher Ren Lakrids. Roden har en sød smag på grund af indholdet af 5-7 % glycyrrhizin (der er 50 gange så sødt som sukker), og rødderne - der kan blive 7-10 meter lange og være op til 3 cm tykke - er klar til at blive høstet efter tre-fire år. Man tørrer, presser og knuser rødderne, der ud-dampes, og saften koges ind til rå-lakrids.

Lakridsroden er en meget anvendt lægeplante, som vokser for eksempel i Middelhavsområdet. Den indeholder mange vitaminer fra B-gruppen foruden stoffet glycyrrhizin.

Kingfisher Ren Lakrids Eucalyptus nydes i ganske små stykker - ren rå-lakrids med et behageligt strejf af eucalyptus.

Lakrids bruges i f.eks. hostesaft, har været kendt siden oldtiden og har altid haft stor betydning som medicinsk plante. Der er fundet lakrids i Tutankhamons grav i Egypten (altså fra cirka år 1350 f. Kr.), og lakrids blev anvendt som lægemiddel i Kina for 5000 år siden. Også de gamle grækere kendte for cirka 2500 år siden til lakridsens gavnlige egenskaber.

Ordet lakrids kommer fra latin liquiritia, dannet af ordet for væske liquor og det græske glykyrrhiza, der betyder sødrod (glykys = sød og rhiza = rod).

 

 

Ren Lakrids eucalyptus 80 g

Ingredienser
Ren lakrids, eucalyptusolie.
Holdbarhed
Holdbarhed24 mdr.
Om produktet
Varenr.406
VarenavnRen Lakrids eucalyptus 80 g
OprindelseslandDanmark
Nettovægt80
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi1355/320
Fedt0
- heraf mættede fedtsyrer0
Kulhydrater66,7
- heraf sukkerarter1,6
Kostfibre7,6
Protein9,4
Salt0
Udvidet produktinformation
LivsstilIkke tilsat sukker Personer med forhøjet blodtryk bør undgå for stort indtag
MærkningIkke tilsat sukker

Coalas Naturprodukter ApS © 2019
Administration: Coalas Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 86 81 90 26 - Fax: +45 86 84 59 90 - E-mail: js@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08