Sanselig
nydelse
Økologisk chokolade
Med socialt ansvar
Denne økologiske chokolade har en konsistens, der gør den til en særlig sanselig nydelse. Chokoladen er samtidig et bevis på, at der tages ansvar både for jordens økosystem og for at skabe forbedringer i de sociale livsbetingelser for mennesker i de lande, der leverer råvarerne.
Kakaobønnerne er høstet i
sydamerikanske lande som Den Dominikanske Republik, Ecuador og Panama eller i
Central- og Sydafrika, da tropiske lande rummer de ideelle betingelser for
dyrkning af råvarer som kakaobønner samt rørsukker og vanilje. Høsten sker uden
brug af børnearbejde, hvilket mærkaten ”It’s one world – stop child slavery”
fortæller på emballagen.
Ligesom chokoladen skal leve op til højeste kvalitetskrav, er det samtidig af største vigtighed at bidrage til at opretholde sunde dyrkningsmetoder i lande, der leverer råvarer til den gode økologiske chokolade. Ved udviklings- og hjælpeorganisationers mellemkomst er det blevet muligt for små producenter at undgå brug af mellemmænd og dermed selv få fortjenesten for deres arbejde. Chokoladen er således med til at give landmænd i Latinamerika og Afrika bedre levevilkår.
Der er anvendt 100 % økologiske råvarer fra certificerede øko-producenter uden brug af emulgator, og chokoladen er pakket i den fuldt komposterbare Natureflex film, der består af råmateriale baseret på træfibre høstet i FSC og PEFC certificerede skove.
Chokoladen er sødet med rå
rørsukker, hvilket giver et højere indhold af mineraler i forhold til
raffineret hvidt sukker, og samtidig sikrer det, at den gode kakao-smag
forbliver intakt.
Chokolade af mærket Vivani er godkendt til at bære
”Rainforest Alliance” certificeringen, der er en garanti for, at kakaoen
stammer fra fuld bæredygtig kakaoproduktion, klimabevidst landbrug, udbetaling
af fair løn til producenten, sikring mod skovrydning samt arbejdet for
biodiversitet. Rainforest Alliance har valgt en frø – den rødøjede træfrø – som
maskot for mere end 30 år siden, og det er den, der i dag internationalt
symboliserer 100 % social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.
Frøforseglingen, der er en videreudvikling af den tidligere UTZ-mærkning, vi
fremover være at finde på al Vivani chokolade.
”Best of Bio” er en af de priser, som
chokoladen er tildelt, hertil kommer en lang række guldmedaljer på Bio Fach,
alle opnået for den fine kvalitet.
De smukke malerier på emballagen er skabt af
kunstneren Annette Wessel ud fra hver enkelt chokoladebars smag og særkende.
Vivani chokolade 71% kakao øko
Ingredienser | |
---|---|
Kakaomasse*, rå rørsukker*, kakaosmør*. *= Fra økologisk landbrug. Kan indeholde bestanddele af nødder, mælk og gluten. Min. 71% kakao. |
Om produktet | |
---|---|
Varenr. | 561 |
Varenavn | Vivani chokolade 71% kakao øko |
EAN nummer | 4044889001006 |
Oprindelsesland | Tyskland |
Nettovægt | 100 g |
Nærringsindhold | |
---|---|
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100g | Energifordeling i varen |
Energi | 2425/585 |
Fedt | 44 g |
- heraf mættede fedtsyrer | 28,3 g |
Kulhydrater | 32,5 g |
- heraf sukkerarter | 27 g |
Protein | 7 g |
Salt | 0,02 g |
Udvidet produktinformation | |
---|---|
Kan indeholde spor af | nødder, mælk og gluten |
Livsstil | økologisk, vegan |
Mærkning | økologisk, vegan |