Økologisk
Sukkerfri
chokolade
Med højt
kakao-indhold: 99 %
”Fin Mørk Chokolade 99 % Kakao” fra natur-slik.dk har så højt et indhold af kakaobønner, at der kun er sødet med minimalt kokosnødde-sukker. 99 % af chokoladen består nemlig af ren kakao fra økologiske kakaobønner, og kakaoens gavnlige egenskaber er dermed i høj grad bevaret. Kakaobønner indeholder blandt andet polyfenoler, tannin, flavonoider, altså antioxidanter. Der er ingen kolesterol i kakao, og da tannin reducerer bakterievækst, så forårsager kakao ikke karies. Kakaobønnen rummer de opkvikkende stoffer koffein og theobromin og desuden phenylethylamin, som påvirker vores humør og glædessignaler i hjernen positivt. Kakao er let fordøjelig, da kakao kun bliver i maven 1-2- timer.
Vivani 99 % chokoladen har en overraskende dejlig og mild
smag til trods for det høje kakao-indhold og kan nydes på den måde, at man
lader den smelte langsomt i munden, så man får fuldt udbytte af den fine og
intense smag af kakaobønne. Det er også sådan, man bevarer smagen længe efter,
at chokoladen er smeltet i munden, og fornemmelsen af mæthed indfinder sig.
99 % chokoladen er ligeledes særdeles velegnet til
desserter og bagværk.
Økologisk kokosnødde-sukker - udvundet af nektaren fra
blomsterne på kokospalmen og ikke raffineret - tilfører chokoladen et strejf af
sødt. Nektaren fra kokosblomsten har sin helt egen særlige smag, der mest
minder om karamel, og den er en sjældenhed blandt naturens egne sødemidler med
et lavt glykæmisk indeks på 32.
Indholdet af sukkerarter er 0,5 g pr. 100 g, og dermed er
99 % chokoladen ifølge Fødevarestyrelsen sukkerfri og kan bære prædikatet ”0 %
sukker” eller ”sukkerfri”.
99’eren fra natur-slik.dk er fremstillet af kakaobønner
høstet i Panama og indgår således i rækken af Panama-chokolade med højt
kakao-indhold, Panama Range. Denne ”ø-kakao” har sin helt egen milde smag med
et strejf af frugt og er særdeles velegnet til chokolade med et højt
kakao-indhold.
Varianten ”Fin Mørk Chokolade 99 % Kakao” er en af
Vivani-varianterne i Panama Range. De øvrige er ”Fin Mørk Chokolade 92 % Kakao”
og ”Fin Mørk Chokolade 75 % Kakao”. Chokoladen er pakket i den fuldt
komposterbare NatureFlex film, der består af råmateriale baseret på træfibre
høstet i FSC og PEFC certificerede skove.
Endvidere findes også to varianter
med et lavere kakao-indhold, nemlig ”Smooth Mælkechokolade 37 % Kakao og ”Mørk
Mælkechokolade 50 % Kakao” – alle økologiske og fremstillet af kakaobønner fra
Panama.
Sortimentet fra natur-slik.dk rummer yderligere økologisk Vivani-chokolade med højt kakao-indhold, for eksempel ”Mørk Chokolade Sartbitter 85 % Kakao”. Den er sødet med økologisk rå rørsukker og fremstillet af kakaobønner høstet i Sydamerika.
Vivani Øko Chokolade 99 % Kakao
Ingredienser | |
---|---|
Kakaomasse*, kakaosmør*, palmesukker*, min. 99% kakaotørstof. * = Fra økologisk jordbrug |
Om produktet | |
---|---|
Varenr. | 675 |
Varenavn | Vivani Øko Chokolade 99 % Kakao |
EAN nummer | 4044889002904 |
Oprindelsesland | Tyskland |
Nettovægt | 80 g |
Nærringsindhold | |
---|---|
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100g | Energifordeling i varen |
Energi | 2768/672 |
Fedt | 64,3 |
- heraf mættede fedtsyrer | 40,5 |
Kulhydrater | 7,4 |
- heraf sukkerarter | 0,5 |
Kostfibre | 0 |
Protein | 8,8 |
Salt | 0,02 |
Udvidet produktinformation | |
---|---|
Kan indeholde spor af | Nødder, mælk og gluten |
Livsstil | VEGAN.ØKOLOGISK |
Mærkning | VEGAN.ØKOLOGISK |