• Ren lakrids 75 gr

100 % ren rå-lakrids

Ægte calabrisk rå-lakrids fra ”støvlespidsen” af Italien

Den ægte calabriske lakridsrod dyrkes kun i Syditalien, og det særlige ved netop denne lakrids er dens markante lakridssmag. Man kan smage lakridsroden. Lakridsproducenten har patent på den fine og intense lakridsrodssmag, og vores 100 % rene og økologiske Kingfisher rå-lakrids er fremstillet udelukkende af denne calabriske lakridsrod.

Det er rod-udløberne fra lakridsplanten Glycyrrhiza Glabra, en halv meter høj staude, der anvendes. Roden har en sød smag på grund af indholdet af 5-7 % glycyrrhizin (der er 50 gange så sødt som sukker), og rødderne - der kan blive 7-10 meter lange og være op til 3 cm tykke - er klar til at blive høstet efter tre-fire år. Man tørrer, presser og knuser rødderne, der ud-dampes, og saften koges ind til rå-lakrids.

Lakridsroden er en meget anvendt lægeplante, som vokser i Middelhavsområdet. Den indeholder mange vitaminer fra B-gruppen foruden stoffet glycyrrhizin.

Kingfisher rå-lakrids nydes i ganske små stykker

Lakrids bruges i f.eks. hostesaft, har været kendt siden oldtiden og har haft og har stadig stor betydning som medicinsk plante. Der er fundet lakrids i Tutankhamons grav i Egypten (altså fra cirka år 1350 f. Kr.), og lakrids blev anvendt som lægemiddel i Kina for 5000 år siden. Også de gamle grækere kendte for cirka 2500 år siden til lakridsens gavnlige egenskaber.

Lakridsroden kommer oprindeligt fra Mellemøsten, den gror vildt og dyrkes i lande som Italien, Spanien, Indien, Iran, Rusland, Uzbekistan, Tyrkiet og Kina. Lakridsplanten har smalle kløver-agtige grønne blade og flotte rødlige ærte-blomster. Planten kræver sol samt god og let jord.

Ordet lakrids kommer fra latin liquiritia, dannet af ordet for væske liquor og det græske glykyrrhiza, der betyder sødrod (glykys = sød og rhiza = rod).


Ren lakrids 75 gr

Ingredienser
100% ren lakrids.Indeholder lakrids.
Om produktet
Varenr.402
VarenavnRen lakrids 75 gr
EAN nummer5707360004024
OprindelseslandDanmark
Nettovægt75 g
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi1355/320
Fedt0 g
- heraf mættede fedtsyrer0 g
Kulhydrater66,7 g
- heraf sukkerarter1,6 g
Kostfibre7,6 g
Protein9,4 g
Salt0,3 g
Udvidet produktinformation
LivsstilIkke tilsat sukker. Personer med forhøjet blodtryk bør undgå for stort indtag
MærkningIkke tilsat sukker. Med et naturligt indhold af sukker.

Coala's Naturprodukter ApS © 2023
Administration: Coala's Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 51 18 10 99 - E-mail: js@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08