• Ren lakrids økologisk 70 gr


Økologisk


100 % ren rå-lakrids


Ægte calabrisk rå-lakrids fra ”støvlespidsen” af Italien


Den ægte calabriske lakridsrod dyrkes kun i Syditalien, og det særlige ved netop denne lakrids er dens markante lakridssmag. Man kan smage lakridsroden. Lakridsproducenten har patent på den fine og intense lakridsrodssmag, og vores 100 % rene og økologiske Kingfisher rå-lakrids er fremstillet udelukkende af denne calabriske lakridsrod.

Det er rod-udløberne fra lakridsplanten Glycyrrhiza Glabra, en halv meter høj staude, der anvendes. Roden har en sød smag på grund af indholdet af 5-7 % glycyrrhizin (der er 50 gange så sødt som sukker), og rødderne - der kan blive 7-10 meter lange og være op til 3 cm tykke - er klar til at blive høstet efter tre-fire år. Man tørrer, presser og knuser rødderne, der ud-dampes, og saften koges ind til rå-lakrids.

Lakridsroden er en meget anvendt lægeplante, som vokser i Middelhavsområdet. Den indeholder mange vitaminer fra B-gruppen foruden stoffet glycyrrhizin.

Kingfisher rå-lakrids nydes i ganske små stykker - Økologisk 100 % ren rå-lakrids.

Lakrids bruges i f.eks. hostesaft, har været kendt siden oldtiden og har haft og har stadig stor betydning som medicinsk plante. Der er fundet lakrids i Tutankhamons grav i Egypten (altså fra cirka år 1350 f. Kr.), og lakrids blev anvendt som lægemiddel i Kina for 5000 år siden. Også de gamle grækere kendte for cirka 2500 år siden til lakridsen og gjorde brug af den.

Lakridsroden kommer oprindeligt fra Mellemøsten, den gror vildt og dyrkes i lande som Italien, Spanien, Indien, Iran, Rusland, Uzbekistan, Tyrkiet og Kina. Lakridsplanten har smalle kløver-agtige grønne blade og flotte rødlige ærte-blomster. Planten kræver sol samt god og let jord.

Ordet lakrids kommer fra latin liquiritia, dannet af ordet for væske liquor og det græske glykyrrhiza, der betyder sødrod (glykys = sød og rhiza = rod).

 

Ren lakrids økologisk 70 gr

Ingredienser
Ingredienser: 100% Ren lakrids. Indeholder lakrids. Personer, der lider af forhøjet blodtryk, bør undgå for stort indtag.
Om produktet
Varenr.420
VarenavnRen lakrids økologisk 70 gr
EAN nummer5707360004208
OprindelseslandDanmark
Nettovægt70gr.
Nærringsindhold
NÆRRINGSINDHOLD PR. 100gEnergifordeling i varen
Energi659/152
Fedt0 g
- heraf mættede fedtsyrer0 g
Kulhydrater26 g
- heraf sukkerarter6 g
Kostfibre1,8 g
Protein12 g
Salt0,03
Udvidet produktinformation
MærkningØkologisk

Coala's Naturprodukter ApS © 2024
Administration: Coala's Naturprodukter ApS - All natural products - A.C. Illumsvej 12 - DK-8600 Silkeborg
Kontakt os: Tlf.: +45 51 18 10 99 - E-mail: salg@natur-slik.dk - V.A.T. number: 26 60 66 08